پیش بینی قیمت دلار (یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) آخرین وضعیت پروژه‌های نهضت ملی مسکن | برای ۶۱۳ هزار واحد، پروانه صادر شد قطعی برق، بورس را مجبور به عقب‌نشینی کرد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ارزش بازار فرابورس از ۳ هزار همت فراتر رفت ارائه تخفیف در خدمات نمایشگاهی به واحد‌های تولیدی مشهدی قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افت ۴۰ میلیونی هونگچی درآمد‌ها کجا دررفتند! قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کوییک ۴۹۰ میلیون تومان قیمت جدید شکر تولید داخل و وارداتی اعلام شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعتراض صنایع به محدودیت ۹۰ درصدی برق در نامه به رئیس جمهور برق ۴۵۴ اداره و بانک پرمصرف در خراسان رضوی قطع شد عقب‌گرد بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) طلا در کانال ۶.۳ میلیون تومان در مشهد معامله می‌شود (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | نرخ دلار چند؟ پیش‌بینی بازار خودرو در آخرین هفته اردیبهشت ۱۴۰۴ | نبود تقاضا هم ترمز بازار را نکشید شرایط پیش‌فروش ۴ محصول سایپا از روز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد + جدول خودرو‌ها اعلام وضعیت اعتباری صادرکنندگان چک و احتمال برگشت آن به گیرنده خانه‌هایی در تهران گران‌تر از تگزاس، واشنگتن، شیکاگو و منهتن | قیمت متری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان! واردات یک نوع برنج هندی ممنوع شد قیمت هر کیلو شیرخام ۲۳ هزار تومان تعیین شد افزایش اکتشاف گوهرسنگ‌ها در خراسان رضوی | مانع‌زدایی از مسیر گوهرسنگ‌ها تأثیر اجرایی‌شدن تجارت آزاد ایران و اوراسیا بر صادرات خراسان رضوی | فرصت طلایی تجارت با اوراسیا قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ملون کیلویی ۱۰ هزار تومان یک میلیارد تومان وام خرید مسکن بگیرید؛ ۳ میلیارد تومان پس بدهید! قیمت طلای جهانی امروز (شنبه، ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد | بازار طلای جهانی یخ زد تقابل سیگنال‌های خارجی و داخلی در بورس تهران | بررسی روند معاملات در هفته منتهی به ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ بزرگ‌ترین معدن مس، طلا و نقره جهان کشف شد درآمد مالیاتی دولت از حقوق و دستمزد کارگران و کارمندان ۲ برابر اصناف است مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند
سرخط خبرها

«عصاره زعفران لیتری ۱۰۰ هزار تومان» | محصولات غیراستانداردی که سلامت خریداران را نشانه می‌گیرند

  • کد خبر: ۳۲۷۸۲۳
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۱
«عصاره زعفران لیتری ۱۰۰ هزار تومان» | محصولات غیراستانداردی که سلامت خریداران را نشانه می‌گیرند
عرضه انبوه محصولات تقلبی با عنوان «عصاره زعفران» در بسته‌بندی‌های شفاف و با قیمت‌های نازل، این روز‌ها به معضلی جدی برای سلامت مصرف‌کنندگان و تهدیدی برای صنعت زعفران کشور تبدیل شده است؛ کارشناسان هشدار می‌دهند این محصولات غیراستاندارد نه‌تنها فاقد هرگونه خاصیت زعفران اصل بوده، بلکه حاوی مواد شیمیایی بسیار خطرناک هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، در ماه‌های اخیر، شاهد افزایش چشمگیر عرضه محصولاتی تحت عنوان «عصاره زعفران» با قیمت‌های بسیار پایین در بازار و فضای مجازی هستیم.

بازار داغ فروش عصاره زعفران در فضای مجازی، این روز‌ها با تبلیغات فریبنده و قیمت‌های باورنکردنی (حدود ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان برای بطری‌های یک‌لیتری) رونق گرفته است.

هشدار درباره عرضه غیراستاندارد عصاره زعفران در بازار؛ از تهدید سلامتی تا آسیب به صنعت زعفران کشور

بررسی‌ها نشان می‌دهد که برخی از این فروشگاه‌های مجازی حتی مجوز‌های بهداشتی جعلی را در پست‌های خود نمایش می‌دهند تا اعتماد مشتریان را جلب کنند.

این محصولات عمدتاً در ظروف پلاستیکی نیم‌لیتری و یک‌لیتری به فروش می‌رسند و فروشندگان آن ادعا می‌کنند جایگزین مناسبی برای زعفران اصل هستند.

احتمال وجود رنگ‌های شیمیایی و مواد افزودنی مضر در ترکیب این محصولات می‌تواند سلامت افراد را به خطر بیندازد.

اگرچه روی بسیاری از این بسته‌بندی‌ها نشان‌های استاندارد درج شده، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد این مجوز‌ها نیز اغلب جعلی هستند؛ از سویی نبود نظارت کافی بر تولید و توزیع این محصولات، به گسترش روزافزون آنها در بازار دامن زده است.

با توجه به خطرات جدی این محصولات برای سلامت عمومی و آسیب‌هایی که به برند زعفران ایران به عنوان یک محصول استراتژیک وارد می‌کنند، لازم است دستگاه‌های نظارتی مانند سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد به‌صورت فوری وارد عمل شده و نسبت به جمع‌آوری محصولات غیراستاندارد از بازار اقدام کنند.

تولید و نگهداری عصاره خالص زعفران فرآیندی پیچیده و پرهزینه است

علی حسینی، عضو شورای ملی زعفران، نسبت به عرضه گسترده محصولات تقلبی تحت عنوان عصاره زعفران در بازار هشدار داد و گفت: محصولاتی که در بطری‌های شفاف به فروش می‌رسند، به هیچ‌وجه عصاره واقعی زعفران نیستند.

حسینی با بیان اینکه تولید و نگهداری عصاره خالص زعفران فرآیندی پیچیده و پرهزینه است، اظهار کرد: عصاره واقعی زعفران به‌هیچ‌وجه در ظروف شفاف و در معرض نور عرضه نمی‌شود، چرا که قرار گرفتن در معرض نور باعث از بین رفتن خواص آن می‌شود.

عضو شورای ملی زعفران با اشاره به خطرات سلامت این محصولات تصریح کرد: این مواد فاقد خواص زعفران هستند و ممکن است حاوی رنگ‌ها و مواد مضری باشند که در درازمدت عوارض خطرناکی برای سلامت مصرف‌کنندگان ایجاد می‌کند.

وی بر غیرقانونی‌بودن فروش این محصولات تأکید کرد و گفت: برچسب‌های استاندارد روی این بسته‌بندی‌ها جعلی است و دستگاه‌های نظارتی باید به‌طور جدی وارد عمل شوند و اتحادیه‌های مربوطه نیز بر استفاده رستوران‌ها از این محصولات نظارت دقیق داشته باشند.

به گفته حسینی عصاره واقعی زعفران فقط در واحد‌های صنعتی مجاز و برای مصارف خاص تولید می‌شود و قیمت آن به‌مراتب بالاتر از محصولات تقلبی موجود در بازار است و بسته‌بندی عصاره واقعی باید به‌گونه‌ای باشد که از نفوذ نور به داخل آن کاملاً جلوگیری شود.

حسینی در ادامه به تهدیدات این پدیده برای صنعت زعفران کشور اشاره کرد و گفت: این اقدام نه‌تنها به برند زعفران ایران به‌عنوان یک سرمایه ملی آسیب می‌زند، بلکه ممکن است باعث تغییر ذائقه مصرف‌کنندگان و کاهش تقاضا برای زعفران اصل شود.

عضو شورای ملی زعفران از مردم خواست تا از خرید هرگونه محصولی تحت عنوان عصاره زعفران خودداری کنند؛ مصرف‌کنندگان نباید فریب رنگ زرد این محصولات را بخورند، چرا که این رنگ‌ها ارتباطی با زعفران واقعی ندارند و ممکن است حاوی مواد شیمیایی خطرناک باشند.

وی خواستار اقدام فوری دستگاه‌های نظارتی برای جمع‌آوری این محصولات از بازار و برخورد با تولیدکنندگان و فروشندگان آنها شد و تاکید کرد: رستوران‌ها نیز باید خودشان اقدام به تهیه عصاره زعفران از محصولات اصل کنند، چرا که با سلامت عمومی مردم سروکار دارند.

منبع: میزان

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->